Taze dalından toplanmış kahve kirazlarının depolanması çok titiz bir süreçtir. Kısa süreli depolanabildiğinden, mümkün olan en hızlı şekilde diğer işlemlerle buluşturulmalıdır. Bu bağlamda işlenme sürecine bağlıdır. Islak ve kuru işlenmeler arasında fark gözetilmelidir.

Kurutma Yöntemi
Buradaki amaç kahve kirazlarını, çekirdekleri kurutmak ve kalıntısı kalmayacak şekilde soyabilme durumuna getirene kadar kurutmaktır. Bu yöntem çok eskidir ve iklimin yeterince sıcak ve kuru olan bölgelerinde uygulanabilmektedir. Aynı zamanda az suya sahip bölgelerde de kullanılmaktadır. Kurutma işlemi için hemen hemen aynı olgunluğa sahip kahve kirazları, beton ya da parke taşı ile döşenmiş yerlere yaymaktadırlar. Daha küçük dikimlerde, kurutma rafları da kullanılmaktadır. Rafları oluşturan tel yüzeylerin üzeri dokuma kumaşlar ile kaplanmıştır ki kahve kirazları onların üzerinde kurumaktadır.

Islak Yöntem
Yıkama yöntemi için yeterli miktarda su bulunması çok önemlidir çünkü pazara hazır 1 kg çiğ çekirdek kahvesi için 130-150 litre berrak kaynak suyu gerekmektedir. Kahve kirazları, daha önce kirlerinden elle arındırdıktan sonra su tanklarına ya da su kanallarına ayıklanarak atılmaktadır. Daha sonra kahve kirazları Pulper arasından geçirilmektedir. Bu makina vasıtasıyla çekirdekler meyvesinden sıyrılmakta ki sonunda parşömeni ile kaplanmış zarı, zarar görmeden kalabilmektedir. Depolanması için, kahve kirazlarının toplanmasından 12-24 saat içerisinde ıslak yönteme tabi tutulması, önemlidir.

Bir sonraki adım, ayıklanmış kahve su kanalından ve elekten geçirilerek ayıklanmakta ve oradan fermantasyon havuzlarına ya da fermantasyon haznelerine alınmaktadır. Burada parşömen zarı üzerinde bulunan kalıntı zarlar, çürüme yöntemi yani fermantasyon işlemi ile ayırılmakta ve yıkanabilir duruma getirilmektedir. Kahvenin içerisinde bulunan enzimler bu fermantasyonu meydana getirmektedir. Duruma göre bu süreç 12 ila 36 saat sürmektedir. Çürütme işlemine fazlaca maruz kalmış bir kahve çekirdeği, aşırı fermantasyonlu olduğundan kötü üne sahip „kokmuş çekirdek“ adını alarak tüm bir kahve partisini bozabilmektedir. Bundan dolayı tüm tesis ve güç birimlerinde hijyen çok önemlidir.

Parşömen zarı üzerindeki kalıntıları gidermek için fermantasyon sonrası kahve tekrar yıkanmalıdır. Bu işlem yıkama kanalları ya da yıkama tanklarında gerçekleştirilmektedir. Daha sonra kurutma işlemine geçilir. Burada parşömen kahve yaklaşık %12 nem oranına sahip olana kadar kurutulmaktadır.